3. WMCQ je pred vrati!

2013-05-22

Pred vrati je še tretji WMCQ turnir (1. junij, Črna Luknja), na katerem se bodo najboljši igralci v Sloveniji pomerili za še zadnje prosto mesto v slovenski ekipi, ki nas bo zastopala v Amsterdamu. Kaj nas čaka na tem turnirju? Morda sta nam lahko v pomoč pretekla WMCQ turnirja, ki sta potekala v Boleru in v Črni Luknji.

Na prvem turnirju, kjer se je zbralo kar 39 igralcev, je z midrange Jund deckom slavil Boris Robič, ki se je moral na poti do zmage prebiti preko zelo raznolikega fielda, saj je bilo v Top 8 kar 8 različnih deckov! Format se je po tem nekoliko ustalil in par deckov je postalo dominantnih, vedno pa so obstajali tudi številni drugi decki, ki bi lahko kadar koli presenetili. Na drugem turnirju je bil tako med 33 igralci najuspešnejši Peter Kunič z agresivnim rdeče-črnim deckom, polnim zombijev in vampirjev. Po robu so se mu postavili številni različni decki, od Penkovega Reanimatorja do Marinčevega Ooze Flasha, na koncu pa je moral premagati še Rusa, ki se je kakor običajno po pomoč zatekel v Esper barve.

Od takrat je v format prispel še Dragon's Maze, ki je s sabo prinesel precej novosti. Ena najpomembnejših je prav gotovo Voice of Resurgence, ki je v kombinaciji z drugimi kartami zadal velik udarec deckom, ki se zanašajo na Sphinx's Revelation. V zeleno-beli kombinaciji je tu še Advent of the Wurm, modra pa je po drugi strani dobila Aetherlinga, ki se ob dovolj veliki zalogi modre mane ne boji prav nikogar. Tudi agresivni črni decki so dobili pomoč v obliki Blood Scrivenerja, v kombinaciji z rdečo pa še ogromnega Sire of Insanity, ki ga nikakor ne gre podcenjevati.

Kaže torej, da je arena pripravljena na obračun agresivnih deckov, ali pa nam bo kateri od igralcev postregel s presenečenjem v obliki prave kontrole. Nekateri izmed najmočnejših igralcev – Penko, Rus, Žunko in Rutar – so še zmeraj brez slota in prav gotovo lahko pričakujemo, da se bodo vsi štirje besno borili za edino prosto mesto v ekipi. Tu pa je seveda tudi cela horda novih in bolj izkušenih igralcev, ki se jim ne bodo pustili kar tako premagati.

Kaj se bo torej dogajalo 1. junija? Kateri decki bodo dominirali in kateri se bodo izkazali za strel v prazno (ali v koleno)? Kdo bo zgodaj odšel domov in kdo se bo boril prav do konca? Na lastne oči si oglejte ta razburljivi zaključek te Magic sezone – pridružite se nam v Črni Luknji, draftajte, navijajte za svoje favorite in uživajte v Magicu na najvišjem nivoju

Mitja Bosnič