Zakaj kupovati Magic karte v trgovinah

2013-08-14

Magic je igra, katere namen je druženje in igranje Magic kart z različnimi igralci in se ob tem zabavati. Nekaterim igralcem pa kasneje, ko dosežejo višji nivo, postane ključno zmagovanje na turnirjih in v to investirajo veliko časa, energije in denarja.

                Vse to pa ne bi bilo možno, če ne bi bilo trgovin, ki prodajajo Magic karte. Le te so osnova za turnirsko igranje, tako v bolj sproščenem ozračju, na tako imenovanih casual turnirjih, pa seveda prereleaseih in FNMjih, vse do resnejših GPTjev, WMCQjev in PTQjev. Seveda bistvo turnirskega igranja ni samo zmagovanje, ampak predvsem druženje in spoznavanje novih ljudi, s katerimi lahko igrate Magic na vam najljubši način. Lahko pa se v času turnirja le-tega sploh ne udeležite , ampak le najdete družbo za igranje, izmenjavate karte ali pa opazujete boljše igralce in se ob njih učite.

                Trgovine so tudi ključne zato, ker omogočajo novim igralcem najlažji dostop do kart in jih naučijo igre ali pa jih povežejo z ljudmi, ki so tega sposobni, ponavadi lokalnim organizatorjem, kot recimo Grabnarjem v Domžalah, Robičem v Mariboru, Rožičem na Jesenicah, Skokom v Kopru ali Detečnikom v Slovenj Gradcu. Brez njih ne bi bilo dotoka novih igralcev, brez novih igralcev pa bi igra slej ko prej zamrla.

                Trgovine so torej bistvene za ohranjanje in ustvarjanje Magic communityja. Tudi brez njih bi igra zamrla. Zato si pri Planeswalker.si prizadevamo, da bi se Magic prodajal v čimveč trgovinah širom Slovenije in da bi bilo posledično veliko lokacij, kjer se da igrati in naučiti magic. Trgovine pa so seveda zainteresirane za prodajo samo, če je prodaja dovolj visoka. Zato je nakupovanje boostrov in ostalih Magic artiklov v trgovinah ključno za dolgoročni obstoj Magic scene v Sloveniji.

Vse pooblaščene trgovine, kjer je v Sloveniji trenutno možno kupiti Magic artikle.

Planeswalker.si